БСП провежда традиционния си събор на Бузлуджа. По традиция официалната част започна с химна на България, химна на ЕС и Интернационала. Викове "БСП" приветстваха ръководството на столетницата.

Рано или късно партията ще си вземе Бузлуджа, даде заявка лидерът Корнелия Нинова. България е вечна, а Бузлуджа е на България, категорична бе тя в словото си пред червените. Нас ни събира тревогата от настоящето на България, подчерта соцлидерът.

Три пъти се увеличила подкрепата към БСП. Един милион българи вярвали, че столетницата е тяхното бъдеще. Корнелия Нинова благодари, че партията не се поддала на изкушението за съюз с ГЕРБ. Благодаря ви, че днес не позволихте да сме част от управлението на суджука, заяви лидерът на БСП.

Единни сме с хилядите в България, допълни Нинова. Тревожни сме за настоящето си и искаме да го променим, увери лидерът на столетницата. Емблемата на първото правителство на Бойко Борисов било българи, които се самозапалват. Емблемата на третото правителство на ГЕРБ щели да са българи, които бият българи, по думите й.

Нека обединим българите, призова соцлидерът. Обединени сме в едно предприятие-единни за България, която обичаме, посочи Корнелия Нинова. Да освободим народа си от страха, апатията и омразата, настоя тя. Червените трябвало да докажат на народа си, че са чисти и искрени. Социалистката благодари на симпатизантите, че й повярвали, че я последвали.

Дете се изгуби на Бузлуджа по време на събора на БСП

Дете се изгуби на Бузлуджа по време на събора на БСП

Социалистите , които дойдоха под паметния връх развяваха червени знамена

Обещах ви, че вие ще бъдете силата на партията, обърна се Нинова към събралото се множество. Силата е във вас, категорична бе лидерката на социалистите. Тя свали шапката си в знак на признателност към социалистите.

От нас се очаква да посочим път на България, коментира още тя. Когато има държавници, можело да се чува гласът на България в Европа. Корнелия Нинова иска да сложи край на задкулисието, паралелната държава и монополите.

Време е от думи да минем към дела, закани се соцводачът. Тя обещава пари за всички сектори. Това щяло да се случи ако се унищожи политико-икономическата мафия. С години се имитирала съдебна реформа, по думите й.

Дирекцията за борба с корупцията в ДАНС да бъде извадена от там и тя да бъде единния орган за борба с корупцията. Този нов орган да е на подчинение на президента Румен Радев. От септември червените започвали истинска съдебна реформа.