Хората с увреждания сме всички ние, нека не почиваме през август. Това заяви червеният Крум Зарков по време на дебатите за отмяна на лятната ваканция на законотворците. Левицата иска да няма почивка за НС, за да се приемат важните закони за майките на деца с увреждания.

Според Антон Кутев парламентът много закъснял със законодателния процес за хората с увреждания. Смисъл да се работи през август има, защото за хората с увреждания е болка, посочи червеният депутат.

11 социалисти си искат лятната ваканция

11 социалисти си искат лятната ваканция

101 депутати общо се въздържаха, 12 бяха против

След дълги дебати депутатите решиха да почиват. За работата през август бяха 70, 12 против и 101 въздържал се.

Левицата внесе предложение депутатите да работят и през август

Левицата внесе предложение депутатите да работят и през август

Не може майките и децата да протестират, а депутатите да се пекат по плажовете

По-рано социалистът Михаил Христов поиска дебат по темата. От ГЕРБ обясниха, че осъзнавали важността на проблема на хората с увреждания. Трябвало да се смени изцяло системата за социално подпомагане на хората с увреждания, защото тя не отговаряла на нуждите им. Управляващите искали да се постигне устойчив закон. Решавайте проблемите, призова Ирена Анастасова от БСП, която посочи, че проблемите на тези деца били тежки.

Соцлидерът Корнелия Нинова също взе думата. Седя и ви гледам чудото и сеира, сподели тя. 279 натискания имали управляващите, за да лишат онкоболните от лекарства миналата година. След обаждане на премиера си променили вота. Затова и тя заключи, че те си гласуват, без да мислят.

Борисов очаква решение за проблемите на майките на деца с увреждания

Борисов очаква решение за проблемите на майките на деца с увреждания

Чака да види колко ще струва

От чие име говорите, попита лидерът на червените. Тя прочете писмо на майките до левицата, в което те заявяват, че подкрепят идеята законодателят да не почива през август. Нинова посочи, че столетницата е готова да припознае и внесе закона на Мая Манолова. Поне веднъж бъдете откровени, призова тя.

На една столетна партия не й отива да подскача, защото може да получи инфаркт. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ. Според него левицата била дементно болна. Виждам ви като лобисти, включи се и Вежди Рашидов. Цял ден си правите ПиАр, ядоса се той. Проблемът се решава с властови ресурс и разумно.

Как си позволявате с болките на хората да правите политика, не ви ли е срам, заяви герберът. Всяко кихване е повод да искате оставка, подчерта Рашидов. Не съм зъл, обясни и Александър Ненков от ГЕРБ. Темата е много чувствителна, посочи депутатът.

Родители на деца с увреждания издигнаха палатков лагер пред НС
Обновена

Родители на деца с увреждания издигнаха палатков лагер пред НС

ТЕЛК да решава какъв процент е работоспособността, призова Корнелия Нинова