Министър-председателят Бойко Борисов очаква решение на проблемите на майките на деца с увреждане. Това заяви той пред журналист в Брюксел, предаде Нова.

Борисов изтъкна, че има обещание от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, че проблемът ще се реши. Вицепремиерът Валери Симеонов също работил в тази посока, акцентира премиерът.

"Чакам да ми дадат решение за майките на деца с увреждания, които протестират, за да стане ясна сметката. Нека стане готова сметката, още се карат кой на кого и как", заяви Бойко Борисов.

бещал ми е и министърът, и Валери Симеонов работи по това, защо трябва всеки ден да издевателстват над мен. Ще го направя, чакам да видя сметката", изтъкна министър-председателят и добави, че не е обиждал майките.

"Политиците издевателстват, не майките. Не съм казвал, да ми се махат от главата. Казах: "Връщам го министъра, щом си го харесват, да реши този проблем, да ми се маха от главата Бисер с проблема му. Не да обидя майките", обясни Бойко Борисов.

Припомняме във връзка с протеста на майките на деца с увреждания социалният министър Бисер Петков подаде оставка, но ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов.

След него оставка подаде и зам. социалният министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов прие оставката на заместник социалния министър. Тя подаде оставка заради общественото недоволство по повод участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк.

Въпреки рокадите палатковият лагер пред парламента на протестиращите майки остана.

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че е много важно въпросният законопроект, който, по думите й, е изработен заедно с майките на деца с увреждания, да влезе в парламента