Нинова обвини областният председател на БСП в Пловдив Георги Гергов, че нанася удари в същностни политики на БСП, като подчерта, че Гергов не за първи път хвали правителството и критикува собствената си партия.

"Така става, когато получи 43 млн. лв. за дупката във Варна, така става, когато получи поредния кредит от банката за развитие", отсече Нинова.

Тя бе категорична, че политиката не е търговия.

Винаги ще се противопоставям на опитите БСП да бъде използвана като параван за лични икономически интереси. БСП не се продава. Политика се прави с грижа за хората, а не с грижа за частния интерес, заяви още Нинова пред БНТ.

Социалисти искат Георги Гергов да бъде изгонен от БСП

Социалисти искат Георги Гергов да бъде изгонен от БСП

Настояват да се сезира Контролната комисия

Според лидера на БСП след реакцията и от страна на партията, ако на Георги Гергов ме у останало достойнство, той трябва да се оттегли.

Корнелия Нинова смята, че е време Гергов да избере в коя партия членува, ще се съобразява ли с колективните интереси на партията или ще гони само личният си интерес. "Да определи в кой отбор иска да играе", каза още тя.

Припомняме, че в партията не за първи път има търкане между настоящото ръководство в лицето на Корнелия Нинова и Георги Гергов. Сега обаче социалистите искат оставката на Гергов заради изказванията му в телевизионно интервю, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено.