Социалистите искат изключването на лидера на местната организация на БСП в Пловдив Георги Гергов от партията и сезират Контролната комисия.

Припомняме, в сряда от Гергов се разграничиха социалистите от Пловдив, след като той заяви в телевизионно интервю, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено.

Вчера стана ясно, че се надига мощна вълна на недоволство от Гергов в червените редици.

Днес срещу действията му застанаха над 65 социалисти, членуващи в градската организация на БСП-Пловдив, сред тях са и членове на Градския съвет на БСП-Пловдив и Националния съвет. В тяхната позиция се посочва, че това е неговата поредна подкрепа на политиките на ГЕРБ и срещу БСП.

Мощна вълна на недоволство от Гергов в червените редици

Мощна вълна на недоволство от Гергов в червените редици

Заради подкрепата му за мерките на правителството

"За нас и много други социалисти и съмишленици такова поведение е провокативно и неприемливо. Ние не приемаме неговото отъждествяване с БСП. Той не е БСП. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия", заявява се още в позицията.

Членовете на дискусионен клуб "Лява автентичност" в Пловдив пък настояват Общопартийната контролна комисия да се самосезира и да оцени цялостната дейност на Гергов и да приложи съответните мерки.

Социалистите от Видин също изразяват несъгласие с твърдения му и се разграничават от тях. Възмущение изразяват и социалистите в Шумен и Ботевград, както и от Основна партийна организация "Център"- Стара Загора. 

Червени депутати от Пловдив се разграничиха от Гергов

Червени депутати от Пловдив се разграничиха от Гергов

Апелират Гергов да се дистанцира от БСП...