Корнелия Нинова още вчера е поискала от прокуратурата официален отговор дали в проведеното разследване по случая Красьо Черния има данни за нейни комуникации с него.

Припомняме, вчера лидерът на Атака Волен Сидеров съобщи, че имената в телефона на Красьо Черния са 1040, като сред тях посочи и това на Нинова.

В кулоарите на парламента тя показа получения официален отговор от прокуратурата и цитира написаното в него:
Не са констатирани повиквания от или към Вашия телефон, нито разменени смс-и с посоченото лице Красимир Георгиев.

Нинова заяви категорично, че не познава Красьо Черния и че никога през живота си не го е виждала и не е разговаряла с него.
Тя добави, че не възнамерява да съди Волен Сидеров. Нинова обаче посочи, че се надява той да й се извини.

Според нея обяснението за вчерашните обвинения на лидера на Атака е в това, че той губи влияние заради безрезервната си подкрепа към управляващите.
Нинова допълни, че й е било подсказано, че управляващите и подкрепящите ги партии се ровят в живота й. В коментар за това тя заяви, че първият им опит е фал старт.

Относно вчерашното решение на комисията с борба с корупцията за икономическия министър Трайчо Трайчов, тя каза, че аргументите са неприемливи.

Според комисията министърът на икономиката не е действал в условията на конфликт на интереси, като е внесъл на заседание на Министерския съвет докладна за определяне на инвеститор на каскада "Горна Арда".

Припомняме, именно Нинова сезира комисията за това, че инвеститор на каскадата е компания, в която Трайков е работил преди да стане министър.