БСП иска промяна. Лидерът Корнелия Нинова критикува липсата на дебат по европредседателството в НС. През май левицата ще представи визията си за развитието на Европа. Правителството да дойде тук, където му е мястото, поиска соцводачът.

Има какво много да си говорим и чакаме премиерът да дойде тук и да отчете европредседателството, настоя Нинова. Тя си пожела тази сесия да е сесия на преглеждането. Правим политика на парче, правим закони на парче и гарантираме на народа си живот на парче, критикува левицата.

Тя настоя за развитие на икономиката. Иска и високо технологично образование. Имаме нужда от друг тип образование, смята соцлидерът. Корнелия Нинова иска и реформа в здравеопазването. Тя иска решаване на проблема с бедността.

Левицата настоя за борба с паралелната държава. Едни отзад купували, по думите й, официалната власт. Търговията с лекарства изсмуквали жизнените сили на народа. Търговията с пшеница, с ток също смучат народа. Затова БСП повежда битка с големите.

Ние я започваме тази битка, закани се червеният водач. Пропастта между политици и народ се увеличава, заяви тя. Левицата предлага да се отнемат всички привилегии на депутатите. Не ми казвайте, че това е популизъм, захапа тя. Това е конституционен принцип за равни права, изтъкна Нинова.

Депутатите почивали 70 дни в годината, както никой друг в държавата. Това се казва справедливост, увери лидерът на БСП. Малцина са променяли държавите си, заяви още тя. Да бъдем водачите на народа си, настоя лидерът на левицата.