"Този парламент и това мнозинство няма да изкара 4-годишен мандат", заяви категорично лидера на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

Според Нинова много хора ще останат недоволни, защото вече е започнало отстъплението от много политики. Според Нинова тепърва ще се правят още компромиси. "Прекалено много компромиси за партии и личности, които вчера бяха нетърпими една към друга", посочи тя.

По думите на лидера на БСП предстои най-тежката част, а именно "разправиите за постове". Според нея това мнозинство няма да бъде стабилно. БСП ще бъде сериозна опозиция - "очакват ни напрегнати месеци", добави тя.

Нинова не изрази съжаление за изказването си демокрацията, което предизвика бурна реакция дни преди изборите в България. Тя отново посочи, че нейното послание е било изкривено и извадено от контекст. Лидерът на БСП не съжали и за думите на Крум Зарков в началото на предизборния дебат в ефира на Нова. Тя посочи, че е получила извинение от Зарков веднага след участието им.

Нинова не постави висока оценка на управлението на служебното правителство на Огнян Герджиков. От 1 до 10 тя оцени служебния кабинет с оценка "4". Като довод за ниската си оценка тя посочи, че служебния кабинет не "изнесоха истината за завареното положение в България" от предишното управление.