Вече и децата знаят, че България е в криза, политическа най-вече. А днес е очевидно, че законодателната власт не работи, парламентът не работи. С такова обвинение започна днешния парламентарен ден в декларация Българската социалистическа партия.

От парламентарната трибуна Корнелия Нинова заяви, че няма изпълнителна власт, а вчера и съдебната власт обявила война на политиците. Нестабилността е обхванала трите власти, смята лидерът на БСП.

Нинова призова за съставяне на редовно правителство и съдебна реформа. Един месец се разиграва такъв театър, сподели червеният водач. Дори депутатите изгубили нишката и чакали първите две партии да се наиграят. Няма комисии, няма закони, отчете Корнелия Нинова. Нямало обаче и управленско мнозинство. Разпределихте си роли, каза тя.

Кирил Петков: Няма да подкрепим ГЕРБ, пред тях сега има три варианта

Кирил Петков: Няма да подкрепим ГЕРБ, пред тях сега има три варианта

Нови избори няма да доведат до съществени промени

Лидерът на БСП недоумява защо вторите се хванали на въдицата на Бойко Борисов. Създавате шум, смята тя и направи паралел с филма "Оркестър без име". Мъчели се да звучат като Бетовен, но удряли по едни барабани. Корнелия Нинова е ядосана обаче, че и левицата била вкарана в сценария. За Борисов тя каза, че нямало да му се получи. Възмутена е, че ПП/ДБ им поставяли условия. От каква позиция си позволявате да поставяте условия на БСП, недоумява Нинова. Тя коментира днешните изявления на лидера на ГЕРБ. И там явно няма яснота в главата какво иска да се прави, анализира го тя.

ГЕРБ започва да говори и с другите сили, ще предложи правителство на малцинството

ГЕРБ започва да говори и с другите сили, ще предложи правителство на малцинството

След проектокабинета, предложен от "добрите сили" вчера

Лидерът на червените е притеснена, че бюджет няма да има. Какво правим с хората, недоумява тя. Лидерът на БСП предупреди,че нейните 23 депутати могат да се окажат решаващи, но няма да позволи партията й да се "овъртолва в схема". Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка, закани се Нинова.

Партията все пак е готова да се отзове на преговори. Какъв ще е изходът ще решат социалистите с вътрешнопартен рефрендум. Не искаме да бъдем част от тази криза, а част от решението, предупреди Корнелия Нинова.

ГЕРБ искали имена, защото можело да им представят и Емили Тротинетката

ГЕРБ искали имена, защото можело да им представят и Емили Тротинетката

Даниел Митов отрече разнопосоченост на мненията в ГЕРБ