Нито глас подкрепа в пленарна зала от страна на БСП няма да получат предложенията на ПП/ДБ, подкрепени и от ГЕРБ и ДПС. В това бе категорична в кулоарите на Народното събрание председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Отрицателно се отнасяме, няма да подкрепим тези промени, които са предложени, които касаят смяна на националния празник, което е червена линия, също и възможността хора с двойно гражданство да заемат държавни постове... Получихме и новото предложение, идея на г-н Паси и Плевнелиев в Конституцията да бъде записано членството ни в ЕС и НАТО и да няма референдуми по тази тема, което е абсурдно", заяви тя.

Нинова освен това е и против орязването на правомощията на президента, макар и категорично да не подкрепя действията на настоящия държавен глава Румен Радев.

"И двете страни - и правителството, и президентът, нарушават принципа "власт власт възпира" и взаимен контрол на властите. Президентът, назначавайки служебния кабинет, сам си предложи шефове на служби и сам си ги назначи. Сега в момента кабинетът иска да изземе функциите на президентската власт. Нито едното, нито другото не е добро", добави соцлидерът.

БСП каза "не" на конституционните промени
Обновена

БСП каза "не" на конституционните промени

Мнозинството се опитва да се бетонира във властта с промените в основния закон