Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска Елена Йончева за водач на листата за ЕП.

Промяната е неизбежна. Това е заявила Корнелия Нинова пред днешния пленум. Според нея политиците на статуквото направили грешки, допуснало безпринципни съюзи, загърбили интересите на хората, прегърнали интересите на корпорациите и личните си такива. Бюрокрацията окова душата на Европа, смята соцлидерът.

Гергов иска Станишев начело на евролистата на БСП
Обновена

Гергов иска Станишев начело на евролистата на БСП

Друг водач би бил лош знак към социалистите

"В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП", казала е още Нинова пред съпартийците си.
Нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им, каза още тя. Червеният водач благодари за подкрепата за напускането на ПГ от парламента.

БСП не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП, категорична е тя. По мнението й мнозинството е нестабилно. Извън парламента БСП е по-силна и ясно разграничена от общия сговор, убедена е червената водачка. Наказателният вот расте, смята още тя.

Пред нас има реален шанс да бъдем не само опозиция, но и носители и изразители на този вот, алтернатива за обезверения българин.

Станишев иска БСП обединена, не било важно кой оглавява евролистата

Станишев иска БСП обединена, не било важно кой оглавява евролистата

Водачеството не може да бъде самоцел според президента на ПЕС

Има много събрани болки и неудовлетвореност у хората. Но коя е най-голямата - липсата на справедливост и гигантската ненаказана корупция. Ние доказахме, че битката с корупцията може да бъде наша кауза. Най-големият бич за обществото била корупцията.

"Елена Йончева се утвърди като лице на тази битка. Тя получи признание за усилията си на нашия най-висш форум-конгреса. Нейните разследвания за корупция достигнаха до европейските медии и институции", изтъква Корнелия Нинова.
"Тя е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско равнище. Не на последно място тя даде надежда на българите, че не всичко е загубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България. Можем да обединим усилията си - тя там и ние тук заедно да продължим тази битка", заяви Нинова.

"Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода - две основни европейски ценности и ценности на БСП. Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници", подчертава Нинова. Именно затова я номинира за водач на листата от името на пленума.

Междувременно лидерът на БСП също получи номинация за водач на евролистата.

Нинова също получи номинация за евролистата на червените

Нинова също получи номинация за евролистата на червените

Интригата около червената евролиста се затяга