БСП дава заявка за управление на държавата в интерес на хората. Това става с документът "Визия за България". Днес предлагаме нещо различно, заяви лидерът Корнелия Нинова пред участниците в националното съвещание на партията.

Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, посочи тя. Чуйте идеите ни, обърна се тя към гражданите и ги призова, ако ги припознават като свои, да се включат. Ще има съпротива, призна Нинова. Не се стъписвайте пред имена и групировки, това съветвала екипите, работели по програмите.

Соцлидерът е притеснена от демографската криза, от грешната система на образование и др. Тази система ни убива, както първи го казаха майките, подчерта Нинова. Икономически кръгове си купили политици от всички цветове, по думите й. Да спрем разграбването на националните богатства, призова лидерът на червените.

Тя атакува новия закон за концесиите, който бил скрита приватизация. Лидерът на червените поздрави КЗК за забраната на сделката на "Инерком" с ЧЕЗ.

КЗК забрани на "Инерком" да купи ЧЕЗ
Обновена

КЗК забрани на "Инерком" да купи ЧЕЗ

Заплашва конкуренцията

Плажовете, ВиК секторът, спортните бази, БДЖ, държавните летища и болници да не се приватизират, иска Нинова. Каква икономика искаме да развиваме, пита тя. Лидерът е против икономиката на парче и се обяви за родното производство. По думите й планът на левицата е амбициозен. Проблем обаче са кадрите и работната ръка.

Голяма грешка е ,че мигрантите ще решат проблема с работната ръка, смята Нинова. Социалистите предлагат намаляване на ДДС върху храните.

Центровете за бежанци в страната са празни

Центровете за бежанци в страната са празни

Едва 11% от капацитета им е зает

Възстановяване на Напоителни системи в подкрепа на развитието на земеделието, включва визията им за България. Науката и образованието ще ни изтеглят, убедена е Корнелия Нинова. Затова е нужна държавната намеса в сектора на образованието.

Нашата грижа е държавата и тук да си поеме ролята посочи Нинова и обещава безплатни детски градини, както и "един предмет-един учебник".

Не на джендър идеологията в българските училища, настоя соцводачът. Червената партия предлага ефективно дистанционно обучение. Системата на образованието плаче за промяна според БСП.

БСП и ПЕС се разбраха за Истанбулската конвенция

БСП и ПЕС се разбраха за Истанбулската конвенция

Работят за общите си ценности

Държавните и общинските болници да не бъдат търговски дружества, предложи соцлидерът и пожела да има диференцирано ДДС за лекарства и медицински изделия.

Тя иска промяна на модела на здравеопазване. Според визията на БСП е напълно възможен реален ръст на БВП от 4,2-5% и ежегодно увеличение на размера на БВП с 6-7%. Държавата задължително трябва да присъства в енергетиката, инфраструктурата, здравеопазване, образование, вътрешен ред и сигурност.

БСП предлага и реално електронно управление, което да включва електронна здравна карта, единен електронен данъчен регистър, електронно образование и др. Левицата обещава политика по доходите, инвестиции в нови и с висока добавена стойност производства. Визията на БСП включва зелена икономика, укрепване на местната икономика. Спасяване на българското училище е амбицията на столетницата. Червените ще се борят за противодействие на битовата престъпност. Обещават още борба с корупцията и демонтаж на паралелната държава.