"Правителство на малцинството е по-добре от предсрочни избори. Това е по-добрия вариант. Трябва да опитаме. Предсрочни избори може да са фатални." Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова в ефира на БиТиВи.

Лидерът на БСП заяви, че правителство на малцинството е необходимо, за да приемем актуализацията на бюджета. Тя определи това като задача номер едно. Ако това не се случи, ще се изправим пред огромен проблем, категорична бе Нинова.

По думите й предсрочните избори може да са много опасни за България. При служебно правителство няма кой да приеме актуализацията на бюджета, добави министърът на икономиката.

Нинова посочи, че правителство на малцинството има един плюс и един минус. Минусът е , че не може да си силен. Не знаеш дали предложението ти ще бъде подкрепено в пленарна зала. Плюсът е, че правителство на малцинството ще доведе до по-качествено законодателство. И при двата варианта ще има стремеж, добави вицепремиера.

По думите на Нинова напрежение между ИТН и ПП започнало да се усеща след като двете партии издигнаха кандидат за поста гуверньор на БНБ. Тя заяви, че не е очаквала ИТН да напуснат коалицията. Не знам защо ИТН реагира толкова остро. Може би всичко е заради постове и пари, каза още Нинова.

Припомняме, че вчера премиера Кирил Петков заяви, че е по-добре да се състави правителство на малцинството, отколкото някой да извива ръцете на управляващите.

БСП остават на позициите си в и за коалицията

БСП остават на позициите си в и за коалицията

Нинова: Избори сега ни вкарват в хаос