За БСП избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взима адекватни решения, неизвестност и несигурност. Не можем да допуснем това да стане, отсече лидерът на БСП Корнелия Нинова на спешен брифинг пред журналисти след изявата на лидера на ИТН Слави Трифонов.

Днес се е състояло още по-спешно заседание - изпълнителното бюро и министрите.

Нинова обяви, че БСП не се притесняват от избори, но ги намират за вредни и нелогични в настоящия момент.

ПП: По-добре правителство на малцинството, отколкото извиване на ръце

ПП: По-добре правителство на малцинството, отколкото извиване на ръце

Продължаваме промяната продължават, търсят се 12 депутати

За БСП най-важно в краткосрочен план е да се приеме актуализацията на бюджета. Предложенията, които съответстват на идеите на социалистите, са включени - младите семейства с деца, намаляване на данъците, увеличаване на пенсиите, да се увеличат ваучерите за храна за работниците, да се овладеят цените с премахването на акциз на стоките, да се подпомогнат земеделските производители със 168 млн. лв., да се дадат допълнително средства за транспортни линии в отдалечените места, карти за пенсионери и хора с увреждания, да се подпомогне индустрията и да има работни места.

Нинова заяви, че категорично подкрепя политиката, заявена от премиера Кирил Петков за борба с корупцията и с модела "ГЕРБ". Навсякъде е обрасло със зависимости, кражби и саботаж на хора от предишния модел, коментира тя.

Нинова подкрепя кандидатурата на вътрешния министър Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Нито сме разговаряли, нито сме изявявали претенции за постове. От наша страна не е имало нито един скандал за постове с коалицията. В тази коалиция сме за други неща, каза Нинова в отговор на въпрос дали социалистите ще имат претенции за овакантените министерски постове.

Сектор "Пътища", който стана ябълката на раздора в коалицията не е тема на БСП.

Нинова не отговори на въпроси затова дали БСП ще подкрепи друго правителство, с друг премиер в рамките на 47-то Народно събрание, както и не прогнозира колко време живот остава на настоящия парламент.

Нинова не е знаела предварително за изявлението на Слави Трифонов, но са разбрали за сериозния конфликт между ИТН и ПП. Излизането на ИТН не променя позицията на БСП - няма да дадат съгласие за вдигане на ветото на Република Северна Македония. Нинова вижда работата на правителството сериозна, усилена и с големи и сериозни реформи и с удвоени усилия, дори и без ИТН.

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

С обръщение по телевизията си 7/8

"С ИТН беше по-интересно в коалицията", пошегува се Нинова и призова медиите да се прояви спокойствие и мъдрост, за да може да се излезе от настоящата ситуация. С разум и спокойствие трябва да гарантираме спокойствието на хората, подчерта Нинова.

В неделя БСП ще проведе пленум.