Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов слага край на "агонията" и коалицията - изтегля министрите си от правителството. 

Това заяви Трифонов в извънредно изявления, което направи по традиция по собствената си телевизия и в профила си във фейсбук.

С изключително рязък тон лидерът на ИТН отправи две основни обвинения към правителството и по-конкретно към двамата лидери на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Едното обвинение касае отношенията с Република Северна Македония, а другото - разходването на парите на държавата. 

По темата за Македония, Трифонов заяви, че премиера Кирил Петков води две външни политики. По думите му министър председателят си има друг външен министър, който не е Теодора Генчовска, а се казва Весела Чернева. Лидерът на ИТН заяви, че премиерът е дал обещание пред европейските лидери да вдигне ветото. Кирил Петков грубо нарушава подписаното коалиционно споразумение, каза още Трифонов.

По думите му никой няма право да взима едно странно такова решение, това е национално предателство.

По темата за разходите в държавата Трифонов заяви, че от както Асен Василев е финансов министър хвърчат едни милиарди. Никой няма право да експериментира с нашите пари, добави той. Факт е че никой не знае за какво се изхарчиха 9 милиарда лева за 9 дни през декември. Планираните мерки за актуализацията ще увеличат инфлацията, каза още той.

ПП водят държавата към фалит, категоричен бе Трифонов.

Трифонов каза, че министрите на ИТН са напуснали днешното заседание на МС, заради лошия бюджет. Коалицията не се справя и не работи както трябва, това е агония, допълни той. Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета само в социалната част, защото останалата част тя е вредна, каза още лидерът на ИТН.