Другари, благодаря ви, че сте тук - импровизирано, без излишна организация. Без шум и помпозност, искрено и от сърце. Точно в деня, на който е сложено началото, ние сме тук, на това свято място. Няма друга партия в България със свое такова свято място, което да уважава повече от век. Това място, и хората, които са сложили началото, не са забравени. Така бившият лидер на БСП Корнелия Нинова се е обърнала към хората, които на 2 август са се събрали на Историческата поляна под връх Бузлуджа, които са посрещнали Нинова с "много цветя, прегръдки и силни думи за подкрепа".

За похода до Бузлуджа се разбира от прессъобщение до медиите, изпратено днес 3 август. Освен Нинова, са присъствали и Георги Свиленски, Веска Ненчева и Иван Ченчев.

По думите на Нинова, качвайки се към Бузлуджа тя е имала усещането за "първата ми среща преди 8 години, когато станах председател на БСП" и тогава тя е говорила за първи път за "паралелната държава, за задкулисието, за дълбоката държава".

Ако днес някой се опитва да върне партията в лапите на задкулисието, на своите бизнесинтереси, на червените аристократични кръгове, на олигарсите в партията, и ако някой днес отваря вратата отново за търговците в храма, вие, ние, сме длъжни да се противопоставим. Не само заради себе си, а заради държавата, заради хората, които все още ни вярват. И което казват, че ние сме единствената партия с грижа за тях, категорична е Корнелия Нинова.

След това призова насъбралите се хора да не дават партията и те да си изберат ръководител, "но вие го изберете, не давайте олигархията да сложи някой, който да ви води в посока, обратна на вашата воля, на вашите убеждения, на добруването на българския народ. Силата е във вас!, завърши словото си бившият лидер на БСП.

Припомняме, че официалният събор на а българските социалисти на връх Бузлуджа се състоя на 27 юли. 

Кристиан Вигенин: Тази Бузлуджа е различна
Обновена

Кристиан Вигенин: Тази Бузлуджа е различна

Изявените лидери на лявото в България са готови да направят крачка назад