Правата и свободите на хората, на човека са фундамент на ДПС - това е символът на кръвната група ДПС.

Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган на митинг в с. Рибново. Той дойде в селото като водач на пропорционалната изборна листа на ДПС за Благоевградския избирателен район и бе качен на ръце на трибуната от симпатизанти.

Рибново е родното село и на мажоритарния кандидат-депутат на ДПС за Благоевградския район - кмета на община Гърмен Ахмед Башев. Той също бе приветстван от множеството, заедно с други кандидати за народни представители на ДПС, съобщава БТА.

В обръщението си към местните хора Ахмед Доган поднесе най-напред извиненията си като мандатоносител на правителството и от името на държавата за това, което се случи с Ахмед Башев на 16 март и за арестуването му от ДАНС.

"За мен е чест, каза Доган, да бъда водач на тази листа, но кауза е за ДПС г-н Башев да спечели в област Благоевград, да бъде мажоритарният депутат на района, защото в негово лице ние имаме знака, който защитава правата и свободите и на Рибново, и на целия Благоевградски регион."

"Винаги съм бил убеден, посочи лидерът на ДПС, че Рибново е бил синоним на свободата, на правата и свободите на човека, синоним на твърдост."

Ахмед Башев заяви, че представителите на ДПС казват "не" на омразата и "да" на толерантността и на взаимното уважение.

"Ние казвахме, че умеем да работим, да постигаме целите си за по-висок жизнен стандарт за хората, благодарение на ДПС. Ние можем да пишем проекти и да се справяме с европейските предизвикателства", каза Башев.