Хюсни Адем положи клетва като депутат от ДПС в 50-то Народно събрание. Това стана в началото на днешното заседание.

Припомняне, вчера формацията изключи свой депутат - Айсел Руфад, която беше народен представител от Шумен, но и един от заместник-председателите на ДПС от март месец насам. Според неофициална информация оставката й или изключването й са поискани от шуменската организация заради слабите изборни резултати в областта, но и в Турция, за които избори отговаряше тя. Сайтът 24rodopi твърди обаче че Руфат е проверявана от антикорупционната комисия.

Това е втората рокада в парламентарната група на ДПС от началото на парламентарния сезон, който започна едва миналата седмица след проведените предсрочни избори на 9 юни.

ДПС изключи Айсел Руфад от парламентарната група

ДПС изключи Айсел Руфад от парламентарната група

Руфад е народен представител от 30-и изборен район - Шумен

Преди два дни едно от знаковите имена на ДПС Филиз Хюсменова също депозира своята оставка от 50-ото Народно събрание. Тя обоснова решението си като поемане на отговорност за резултатите на изборите във Варна, въпреки че в деня след вота - 10 юни, пусна пост във фейсбук, в който отчита, че резултатът на структурата "заслужава уважение".

Впечатление прави, че и двете рокади в редиците на ДПС само в рамките на няколко дни се случват от региони от Източна България и то в рамките на съобщеното от прокуратурата разследване за неизгодна сделка в МОН, пране на пари и открити голямо количество боеприпаси в жилище във Варна.

По разследването за закупуване на автомобили в Министерство на образованието длъжностно лице от министерството е само с повдигнато обвинение, други двама души са задържани и обвинени. По информация на "24 часа" единият от тях е общинският съветник от листата на ДПС във Варна Сали Табаков, който е и лицето, у чието жилище са открити 35-те хиляди патрона.

Пеевски недоумява как се руши България пред очите му

Пеевски недоумява как се руши България пред очите му

Ако не се направи кабинет, подаряваме България на Путин