По случая с Топлофикация - София ще има нови обвиняеми, заяви следователят по делото срещу Валентин Димитров Иван Тороманов, цитиран от БНР.

Около делото излизат имената на публични личности, но следователят не уточни дали става дума за политици или бизнесмени.

От Австрия бяха получени документи, които дават още информация, каза той.

Освен банкова сметка с 4 милиона евро, Димитров е притежавал и сейф.
Открити са данни за имена и схемата, по която са вършени злоупотребите.

Споменати са още десетки фирми без дейност, използвани за паралелен внос. Около тяхната работа излизат още 10 милиона лева злоупотреби по случая Топлофикация.

Междувременно наблюдаващият прокурор по делото Божидар Джамбазов обяви, че над 3 млн. евро са парите на бившия директор на "Топлофикация" Валентин Димитров, намерени в Австрия.

Те не са в нови сметки, а става дума за прецизиране на вече намерените," подчерта Джамбазов, цитиран от БТА.

Той обаче призна, че парите на Димитров в Австрия са двойно повече от известната досега сума и това се вижда от последните документи, изпратени от австрийците.

Установени са и нови злоупотреби за 10.5 млн лв., добави Джамбазов. По думите му има данни, че Топлофикация е сключвала договори с 32 фирми, за които има съмнения, че не са изпълнени или пък че са фиктивни, тъй като фирмите не развиват дейност.

С новите материали делото за длъжностно присвояване срещу Валентин Димитров става 17 тома, ето защо този следобед е било внесено предложение от Националната следствена служба за отделяне на 17-те тома от делото за пране на пари срещу Валентин Димитров.
Предлага се тези материали да бъдат включени към делото за длъжностно присвояване срещу Валентин Димитров и Георги Рогачев.