Задача номер едно на новоизбрания кабинет "Денков-Габриел" е изготвянето на редовен бюджет за 2023 година. Това анонсира в началото на първото заседание на Министерския съвет на новото правителство министър-председателят Николай Денков.

"Още вчера стана ясно кои са непосредствените задачи, по които трябва да работим в следващите няколко дни, за да стартираме и по-дългосрочната работа. Подготовката на бюджета - трябва всички да съдействате на министъра на финансите, за да успеем навреме, окомплектоването на министерствата, тъй като знаете, намираме се в извънредна ситуация (уволнените масово заместник-министри- бел.ред.)", изтъкна Денков.

И на трето място, заяви 102-рият премиер в историята на Републиката - да се завърши подготовката на управленската програма. "Молбата ми е заедно с експертите в НС да подготвим документа, който оттук нататък ще бъде нашият план-график, ако искате библия го наричайте, по който трябва да работим системно и оперативно."

Никой няма да ни даде 100 дни толеранс - работете експедитивно, но не за сметка на качеството, заръча още той.

Денков сподели и свое впечатление от последните дни - в медиите излезли информации за раздадени милиарди и забавени процедури от някои министерства. "Не знам дали тази информация е вярна, тя трябва да се провери, затова освен другите задачи, молбата ми е да проверите това."

"На добър час, сигурен съм, че можем да успеем, стига да работим в екип", завърши Николай Денков.

Кабинетът Денков/Габриел мина със 130 гласа и един "против" от ГЕРБ

Кабинетът Денков/Габриел мина със 130 гласа и един "против" от ГЕРБ

Има кабинет от 49-то НС, под ръководството на „скромния човек“ Николай Денков