ПП „Новото време" и Федерация „Справедливост - България" подписаха меморандум за бъдещо сътрудничество.

Документите бяха подпечатани и подписани от председателите на двете организации Емил Кошлуков и Сезгин Мюмюн. На пресконференцията присъстваха още зам. председателят на нововремци Красен Кралев и зам. председателят на федерацията инж. Атанас Кисьов.

На срещата с журналисти Емил Кошлуков заяви, че са си поставили за цел: „Да работят заедно с Федерация „Справедливост - България" за предстоящите парламентарни избори, обединени около идеите и програмата на ПП „Новото време".

В тази връзка на основание чл. 54 от Устава на партия „Новото време", Изпълнителното бюро е решило да сключи споразумение за взаимодействие, сътрудничество и национално представителство с Федерацията, да организират и провеждат съвместни кампанийни дейности и мероприятия.

Кошлуков допълни, че са в готовност да работят за подобряване на икономическото състояние и постигане на по-добри условия за живот в България и по-точно в районите със смесено население, където ДПС е превзело властта в Общините.

Сезгин Мюмюн обясни, че е против етническите партии и ще работи за да „защитава условията за реализация на личността и спазване на фундаменталните човешки и граждански права, принципите на равнопоставеност на всеки български гражданин, независимо от неговата етническа и религиозна принадлежност".

В подписаният пред журналисти меморандум се казва, че двете страни ще работят за прозрачност в институциите, разбиването на корупционния модел и свободната пазарна конкуренция, като единствената гаранция за постигането на равни шансове. двете партии ще работят и за приемане на многообразието за задължително условие като принцип за изграждането на модерно и свободно общество.
Нововремци изразиха желание за пазар и конкуренция в икономиката, пазар и конкуренция на мнения, пазар и конкуренция на идеи в обществото.

Емил Кошлуков изрази убедеността си, че това е началото на нов политически проект за успешно управление, който ще се реализира на предстоящите парламентарни избори през 2009 г. и ще докаже необходимостта от нови идеи и лица в политиката.