ГЕРБ поиска в петък парламентът да извика на изслушване външния министър Теодора Генчовска по темата за членството на Република Северна Македония. Искането идва след изказване на германския външен министър, че страната ни обещала подпомагане на страната за членство в ЕС това лято. Искането на опозицията е Генчовска да бъде извикана в пленарна зала в петък.

Даниел Митов изброи мотивите: Твърдението на външния министър на Германия, че има обещание да отворим пътя на България към РСМ за ЕС; Премиерът твърди, че са постигнати големи успехи в преговорите на историческата комисия, което противоречи на изказванията на председателя й; Предстои междуправителствено заседание.

Предложението бе прието от депутатите. Дали заседанието ще бъде открито или закрито ще се гласува в петък - обяви председателят на парламента Никола Минчев.

Христо Гаджев от ГЕРБ пък поиска да се каже какво се е съдържало в полети от Китай, които са преминали през уикенда от България към Сърбия. Той има информация за 6 товарни самолета на китайската армия - според чужди медии в тях имало натоварени ПВО-системи за Сърбия, според българската страна полетите са с кранове и линейки. Това, според Гаджев, е заобикаляне на Закона за пребиване на чужди военни сили, тъй като не е докладвано в парламента.

ГЕРБ иска и обработка за въпросите на парламентарния контрол, които се бавят. Никола Минчев добави, че ще се видят стенограмите, тъй като е възможно да е прочел за полетите от Китай миналата седмица, но не си спомня.

ПП обвини ГЕРБ, че води кампания, те отговориха: „Само с усмивки не става“

ПП обвини ГЕРБ, че води кампания, те отговориха: „Само с усмивки не става“

Те отказаха да бъдат безобразно крадени и лъгани