Парламентът ратифицира промените в договора с Европейската инвестиционна банка по проекта за автомагистрала "Тракия".

Целта на проекта е изграждането на два магистрални участъка от „Тракия" с обща дължина 74 км. Финансовият договор с Европейската инвестиционна банка е за заем в размер на 100 млн. евро и осигурява инвестиции за реализирането на проекта на стойност 240 млн. евро.

Закъснението в изпълнението на този проект обаче води до отклонения от договорения график за плащанията по заема от банката. Това налага и измененията в договора, без които няма как да бъдат финансирани изпълнените до момента строителни дейности и завършването на последния участък от магистралата Чирпан-Стара Загора.

Депутатите одобриха, но само на първо четене, и споразумението за петролопровода "Бургас-Вльора". Народното събрание започна гласуването на промените в закона за отбраната и въоръжените сили.

В началото на днешното заседание клетва като народен представител положи Радослав Иванов, който до монета беше заместник изпълнителен директор на Фонд „Земеделие". Той влиза в парламента на мястото на избраната за евродепутат Илиана Йотова.