"Лидерът на "Да, България", част от "Демократична България" - Христо Иванов, заедно с общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов се опитаха да слязат от надуваема лодка на плажа до пристанище Росенец, където е резиденцията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. През цялото време на последвалия конфликт Иванов предаваше на живо във фейсбук.

На брега посетителите бяха посрещнати от гардове, които се опитаха да ги изгонят, като те се отказаха на се легитимират. Така Иванов и Найденов изчакват да дойде повиканата полиция нагазили във водата, а в последствие обявиха, че отиват да подадат жалба в полицейското управление в Бургас, тъй като им е попречено да стъпят на терен публична държавна собственост.

НСО реагираха с прессъобщение в отговор на твърдението на Христо Иванов, че гардовете са техни: "В отговор на многобройни запитвания до Националната служба за охрана във връзка с инцидент с граждани на крайбрежната ивица в близост до парк "Росенец" край Бургас, НСО заявява, че отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди. Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО, са публично достояние."

Охраняемите от НСО обекти, които са изброени в Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО са обекти, осигурени за сметка на бюджета на службата: Стопанство "Евксиноград", Обект "Шабла", Комплекс "Бояна", Авиоотряд 28 и ВИП - "А" Правителствена зала на Летище - София.

В закона за НСО обаче пише и: Чл. 25. (1) Националната служба за охрана охранява обекти и прилежащите към тях площи, в които пребивава лице, на което е предоставена охрана по този закон.