Това, че Борисов е исторически и политически неграмотен, арогантен и циничен не е изненада за никого. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков по повод поредното видео от джипа на премиера.

От АБВ отбелязват, че вчерашните думи на министър-председателя: "Много разчитам на хората. Човек по човек, който е здрав - отива да работи. Работата носи свобода, работата носи удоволствие, работата носи живот, взимаш заплати, храниш семейство", съвпадат по смисъл с лозунга над входа на нацисткия концлагер Аушвиц - Arbeit macht frei.

Според Петков премиерът е дал колорит на фашизоидното си мислене по един безусловен начин. Ако госпожа Урсула фон дер Лайен досега си е позволявала да комуникира с него, мисля, че много ясно трябва да се сложи чертата, отбеляза той и добави, че среднограмотният човек знае, че това е надписът на почти всички концентрационни лагери.

Строим пътища и в пандемията, хвали се Борисов пред доктори

Строим пътища и в пандемията, хвали се Борисов пред доктори

Първият участък от АМ "Европа" готов предсрочно

Лидерът на АБВ подчерта, че не е въпрос само на приличие, каквото според него Борисов няма, нито на политическа култура, а на начин на мислене и същност.

Когато ти изпълняваш по такъв безцеремонен начин основния постулат на фашизма, запечатан до ден днешен на входа на концлагерите, мисля, че никой нормален човек не трябва да има съмнение за какво уродливо явление става дума, категоричен бе Петков.

Той недоумява защо в джипа на премиера са били и здравният министър Костадин Ангелов и директорът на "Пирогов" Асен Балтов. Лидерът на АБВ е смутен, че така двамата обслужват цинизма на министър-председателя.