Половин година по-рано от предвиденото е готов първият 17-километров участък от АМ "Европа". Това съобщава премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Почти веднага след преборването на коронавирусната инфекция премиерът се качи на джипа си и отново започна обиколките. Забележително е, че с него са здравният министър проф. Костадин Ангелов и директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. На обиколката присъства и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

Той посочва, че инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. По магистралата са изградени два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над река. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране.

"Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят продължаваме да изграждаме магистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, защото, българите заслужават да имаме модерна инфраструктура", написа министър-председателят в социалната мрежа.

Над 2 млрд. лв. раздадени от джипката, изчислиха от БСП

Над 2 млрд. лв. раздадени от джипката, изчислиха от БСП

Димитър Данчев посочи, че 900 милиона лева са дадени за пътища

По негови думи на пълни обороти се работи и на участъка на АМ "Европа" от ГКПП "Калотина" до Драгоман. Той е с дължина 14,5 км и строителните дейности на него са започнали през февруари. Активно се работи и по модернизацията на граничния пункт "Калотина", изтъкна Борисов.

Премиерът инспектира пътните участъци заедно със 

По време на инспекцията той заяви, че всеки здрав трябва да работи, за да не спрат процесите. Борисов бе категоричен, че държавата не трябва да се затваря.

"Държавата не трябва да спира, трябва да се движи. Като те е страх на ресторант, не отиваш - защо трябва да ти забраня, разум няма ли", коментира той епидемичната ситуация.