БСП обвини премиера, че похарчил 2 милиарда лева през джипа. Обвинението бе изречено от червения депутат Иван Иванов в парламента в рамките на обсъждането на Закона за публичните финанси. Отдавна не сме парламентарна република, а някакъв хибрид, изтъкна той. Промените в закона касаят държавния бюджет, който трябва да се гледа на второ четене другата седмица.

Мислете за живота и здравето на всички министри и заместник-министри, които се возят в джипката с г-н министър-председателя, защото от последното му возене една купчина министри и заместник-министри влязоха в болница заради COVID-19, настоя и народният представител.

БСП внесе жалба в КС за текстове от Закона за публичните финанси

БСП внесе жалба в КС за текстове от Закона за публичните финанси

Министерският съвет раздавал пари на общини по неясни критерии

Димитър Данчев пък посочи, че 900 милиона лева са дадени за пътища като извънреден разход. "Какво извънредно има в това?", попита червеният депутат. За социалистите е недопустимо да се раздават пари с един неясен и неуреден акт на Министерски съвет. БСП предлага извънредните разходи на Министерски съвет да бъдат сведени до 1% от разчета на приходите, като всички останали разходи трябва да минават като актуализация през парламента.

Строим пътища и в пандемията, хвали се Борисов пред доктори

Строим пътища и в пандемията, хвали се Борисов пред доктори

Първият участък от АМ "Европа" готов предсрочно

Предложенията на БСП в Закона за публичните финанси са неприемливи, смята Мария Илиева от ГЕРБ. По думите й няма как първо да не се гласува рамката на бюджета, както искат от БСП, а след това да се продължи със съдържанието. Логиката на приемане на бюджета по този начин е именно тази - най-напред се дава рамката, обясни народният представител. Промените в закона за публичните финанси са свързани с бюджетния ефект от разходите за Covid кризата.