Нямало разнобой в Рeформаторския блок относно кандидат-президентската двойка. Това поне стана ясно от думите на лидера на ДБГ и министър на образованието Меглена Кунева по повод вчерашните разнопосочни сигнали в блока.

На 8 септември реформаторите се събират на Изпълнителен съвет. От тук нататък трябва да сме изключително организирани не само по отношение на самата предизборна подготовка, но и да има много отчетлив профил на приоритетите на РБ, коментира Кунева.

Когато има обединение, това обединение може да минава през това някой да отстъпи, така тя се изказа за вчерашните неясни сигнали за кандидатурата. Припомняме, СДС обявиха, че няма да подкрепят номинацията на Трайчо Трайков.

Тя благодари на Велислав Минеков, че позволил на партията да го издигне.
Аз съм свикнала на търсене на консенсус, подчерта Кунева. Понякога консенсусът изисква в името на общото някой да направи една крачка назад, за да можем всички да направим няколко крачки напред, убедена е лидерката на ДБГ. Никой не е против никой, смята Меглена Кунева. С повече оптимизъм и увереност РБ трябвало да си извърви стъпките.

Най-важен сега бил гласът на кандидата за президент. Той ще говори за неща, които са важни за всички ни, смята Меглена Кунева. Акцент щяла да е външната политика.

Днес Трайчо Трайков в интервюто си й направил добро впечатление с думите си за баланса между властите и как той вижда работата на президентската институция. Изказването му било зряло и коректно.

Премиерът не повлиял на решението на блока кой да е кандидат за президент, стана ясно от думите на Кунева във връзка с вчерашните разговори между РБ и Борисов.