Няма 100% справедливост. Така председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова коментира идеята на патриотите първият ден от болничния да не се заплаща.

Тепърва щели да се подготвят конкретните текстове и да се разпише кога ще се правят изключения. Работна група ще изготви конкретните законодателни текстове, уточни тя.

Идеята е разпоредбата да не се прилага за майки, когато гледат малко дете, и при трудова злополука

За болно дете и трудова злополука да се заплаща и първия ден от болничните

За болно дете и трудова злополука да се заплаща и първия ден от болничните

Държавата подпомага бедните пенсионери, но под условие, твърди Менда Стоянова

Когато човек иска да нарушава закона, както в момента се случва, винаги ще намери начин да го заобиколи или да го наруши, призна Стоянова. С подобна мярка нямало тотално да се спрат злоупотребите. Надявам се, че тази мярка ще ги ограничи, посочи депутатът от ГЕРБ. 

Горанов предложил да не се плаща първия ден болничен

Горанов предложил да не се плаща първия ден болничен

Патриотите отричат те да са автори на идеята

Косвеният ефект от тази марка щял да е повече пари за бизнеса за заплати. Според Менда Стоянова нямало как да се сложи навсякъде контрольор, например при самото издаване на болничните. Контролът не е панацея, обясни тя в отговор на въпрос на News.bg.

Не можем на всеки болничен да слагаме контрольор и на контрольора да слагаме контрольор, подчерта шефката на бюджетната комисия. И добросъвестните щели да попаднат под ударите на мярката, но заради недобросъвестните. 

Патриотите настояха за приетите на коалиционен съвет мерки. За нас е важно тази коалиция да остане стабилна и да довърши мандата си правителството, подчерта Менда Стоянова. По думите й резултатите от работата на кабинета са видими.

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г.

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г.

Първият ден болничен няма да се плаща

Припомняме, по-малко от час преди това изявление в парламента, пред Нова телевизия Менда Стоянова каза, че по изключение първият ден от болничните ще се заплаща на родителите, които гледат болно дете, както и при трудова злополука. 

Синдикатите предупредиха, че ако идеята първият ден от болничните да не се заплаща бъде приета, те ще поведат хората на протест