Няма да пожаля никого. Това се закани премиерът Бойко Борисов, който изненада журналистите като се върна за втора пресконференция в МС - след брифинга си с шефа на Европол Роб Уейнрайт.

Премиерът коментира ареста на шефа на ДАИ, който е и член на ГЕРБ.

Това е борба с корупцията. Не нашите са добри, а другите – лоши”, подчерта Борисов.

Корупцията в Автомобилна администрация - замитана и покривана от най-високо ниво?
Обновена

Корупцията в Автомобилна администрация - замитана и покривана от най-високо ниво?

Цецка Цачева отрече да е номинирала Цветелин Цветанов

Той с усмивка коментира твърденията на депутата Георги Кадиев, че по време на парламентарен контрол му дал сигнал срещу Цветелин Цветанов.

Борисов уточни, че от доста време знае какво се случва в автомобилната администрация, като Цветанов е бил наблюдаван поне от 4 месеца. Той бил в отпуск, изчакали го да се върне, за да му „устроят капан” и да го хванат. Премиерът даде висока оценка за тази акция на правоохранителните органи.

Направиха операцията както трябва, похвали ги той и се върна отново на твърдението на Кадиев с коментар:

„Аз не зная какво съм направил. Или е Радан, или е Кадиев.”, след което отново с ирония атакува Георги Кадиев: „Благодаря му за сигнала. Страхотна работа ми свърши.”

Припомняме, при продължила цяла нощ акция на ДАНС и ГДБОП са арестувани 16 души от Автомобилна администрация (бивша ДАИ), сред които и шефът й. Обвиненията са за драстични корупционни схеми, които депутатът Георги Кадиев раздели на три нива.

Кадиев също така обвини властта, че е покривала през последната половин година безобразията, вършени в дирекцията.