Първи думата на митинга на Орлов мост взе премиерът Орешарски, който цитира началните си думи след формирането на правителство, описвайки общата икономическа ситуация, по която поема страната.

Орешарски призна, че днес ситуацията не е значително по-добра, но правителството се старае да води активна политика в името на социалната солидарност, демокрацията и икономическия растеж.

„Сигурно би било по-лесно да се оправдаем с наследството. Не съм го правил и няма да го правя, защото това не би помогнало на никой", зарече се Орешарски и бе категоричен, че ще продължи да следва предначертаните приоритети, независимо какво му струва това в личен план.

Премиерът е убеден, че отговорното поведение днес е необходимо повече от всякога, а за да успее правителството, то се нуждае от подкрепата на хората, които днес са изпълнили Орлов мост.

От тази трибуна да протегнем ръка както към съмишлениците ни от цялата страна, така и към онези, които мислят различно, защото силата е в единението, призова Пламен Орешарски и подчерта, че вярва в намирането на път към постигането на тази цел.