Няма да се стигне до свикването на Велико народно събрание, прогнозира първата жена-премиер на България Ренета Инджова пред БНР. Според нея процедурата по свикване на Велико народно събрание е достатъчно сложна юридически и политически като феномен. Тя прогнозира, че няма да се стигне до свикването му.

"Няма да могат да го направят, защото преди това е необходимо да бъде одобрен нов проект за конституция, къде е той", запита Инджова.

Според нея, винаги може да има по-голяма, по-драматична и по-трагична криза. "Целта правителството да стане жертва на президентските избори е постигната. Сега рикошетът е обратен - президентската институция ще трябва да поеме негативите на парламентарната криза", заяви бившият служебен премиер Инджова.

Коментирайки резултата от изборите, тя заяви, че народът тотално протестира, след като има 20% преднина на единия от кандидатите. "В политическия живот не може да се ходи като слон в стъкларски магазин", категорична е тя.

Според Инджова на новия президент му подлагат динена кора или капан, защото ще работи в условията на парламентарна криза. Около него една кохорта от шамани, идеолози, врачки, църковни деятели казват какво ще прави и какво няма да прави. Той няма да бъде оставен, смята тя.

"Моля се професията му на пилот да е решаващото му качество, за да го накара да изхвърли от самолета всички излишни и вредни товари за президентството", обрисува Ренета Инджова трудностите, с които трябва да се справи Радев.

Нещата изглеждат добре само в очите на тези, които издевателстват над българския народ и се правят, че ще му въвеждат демокрация, категорична е Инджова.

Тя самата се самоопредели като обезправен гражданин на България, защото, по думите ѝ, няма справедлив достъп до правосъдие. Според нея и сегашните закони са работещи и във вида, в който съществуват, чрез тях са могли да бъдат затворени един куп престъпници, при това отдавна.