Няма чистка в Министерството на отбраната. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който участва в церемонията по награждаването на български производители с отличията "Златна Мартеница". Поводът за коментара му е предложението на правителството за назначаване на генерал-майор Андрей Боцев за началник на отбраната.

Радев има доверие на служебното правителство и смята, че кабинетът на Огнян Герджиков работи добре.

Радев да не подписва смяната на началника на отбраната, настоя ГЕРБ
Обновена

Радев да не подписва смяната на началника на отбраната, настоя ГЕРБ

Обвиниха служебното правителство в партизация заради рокадите в армията

Държавният глава изтъкна, че няма вечно абонирани за властта. Той припомни, че след като ген. Константин Попов напусна поста началник на отбраната, до момента няма нов, а временно изпълняващ длъжността.

В отговор на въпрос държавният глава каза, че по никакъв начин това не може да предизвика напрежение в армията. Радев заключи, че България разполага с достойни генерали и не смята, че ще се стигне до напрежение в армията.

Нашата работа, като държавници, е по всякакъв начин да подпомагаме вас, хората, поели риска и предизвикателството да правят бизнес в България. Наистина ще помагаме за сваляне на тежестта от вашите плещи, за ограничаване на бюрократичните и административните тежести, за отваряне на пазари в глобалния свят.

Това обеща пред българските производители президентът Румен Радев, който присъства на официалната церемония по награждаването с отличия за качество и професионализъм "Златна мартеница".

Радев подчерта, че повече от 20 години тази инициатива вдъхва надежда, кураж и самочувствие на тези, които осигуряват препитание, бъдеще за България. В годините са номинирани водещите български компании във всички сфери на стопанския живот- производство, търговия, услуги, медии, всички, които работят за утвърждаване на марката "Произведено в България".

"Убеден съм, че всички тук вярваме, че от това какво, колко и с какво качество се произвежда в България, зависи просперитета на страната ни", коментира Радев. По думите му, за да правиш бизнес в България, се изискват много качества - упоритост, всеотдайност, любов към това, което правиш, патриотизъм - да налагаш българската марка, българското качество и стандарт в един свят с все повече противоречия, с огромни трудности на международните пазари, с предизвикателства вътре в страната.

"Нека обединим усилията си всички като общество, за да работим за българското", призова Радев и поясни, че това трябва стане "наша национална цел". Държавният глава смята, че цивилизоваността и напредъкът на едно общество се измерват с отношението към малкия човек, към малкия бизнес, малката фирма и малката ферма. В България малкият и средният бизнес са гръбнакът на икономика, посочи Радев. Той допълни, че те осигуряват болшинството работни места. "Като държавно ръководство ще полагаме максимум усилия за развитието на този бизнес", зарече се държавният глава.

Сдружението "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес" организира за 23-та година церемонията по връчването на отличията за българските производители "Златна мартеница".