След предсрочните парламентарни избори на 26 март скоро няма да има нов предсрочен парламентарен вот, защото политиците се охарчиха и трябва да си върнат инвестицията. Това обяви проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на БиТиВи.

В тази връзка той отбеляза, че за четири години партиите и кандидатите за депутати, които влязат, щели да си върнат инвестицията.

Според него за да влезе една партия в Народното събрание, ще са ѝ необходими 145 хил. гласа. По думите му, и други партии освен трите системни имат шанс да влязат в парламента.

Прогнозата на математика е, че на тези избори в Турция ще гласуват 40-45 хил. души. Той напомни, че българите в южната ни съседка вкарват средно по двама депутати в българския парламент. На предстоящите избори в Турция ще има 35 секции заради ограниченията в Изборния кодекс, а други години е имало до 150.

Според него пристигащите с автобуси от Турция избиратели не влияят кой знае колко върху резултата. Той предупреди, че автомобилите и автобусите, пристигащи за вота от южната ни съседка, трябва внимателно да бъдат проверени, за да се избегне заплаха за националната сигурност.