Великото народно въстание е като Великото народно събрание - очакваме го, но сме дотук. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя прогнозира, че ще има сблъсък в Народното събрание. По нейни думи е много важно как партиите виждат този политически сезон.

Буруджиева посочи, че сблъсъкът продължава да бъде по линията правителство и мандат на Народното събрание.

Изпълнителният директор на агенция ''Галъп Интернешънъл'' Първан Симеонов също изрази увереност, че някой ще опита да създаде напрежение отвън. Вътре също щяло да има напрежение.

Относно машинното гласуване Буруджиева заяви, че то е "балон под налягане". Тя бе категорична, че машините не могат да гарантират неопорочаване на изборите.

Радев: Вече няма значение какво е казал Борисов

Радев: Вече няма значение какво е казал Борисов

Президентът мина пеша през протеста, за да стигне до Народното събрание

Симеонов пък посочи, че от много години властта е вписала в закона използването на машинно гласуване, но не го изпълнява. Той предупреди, че има опасност някой да оспорва резултата на предстоящите избори.

"Градусът на напрежение между агитките е много висок. В патова ситуация сме, и двете страни се стягат", коментира политологът.

По негови думи премиерът много е разсъждавал на глас, слагал си е крайни срокове и си е навлякъл проблеми.

Според него Борисов ще се опита да остане на власт. "Основен фактор са неговите собствени нерви. Зависи от днешния ден. Ако протестът се радикализира, ще стане ефективен, но ще уплаши", отбеляза Симеонов.

Буруджиева заяви, че няма логика Борисов да подава оставка. Тя подчерта, че той е лидер на партия и трябва да се съобразява с това какво ще може да покаже ГЕРБ до изборите. По нейни думи става въпрос за персонална битка между премиера и президента.

"Ако хората искаха да пребият народните представители, щяха да отидат да ги пребият. Искам да имаме протест, който ще постигне своите политически цели, а не медиен титаничен ефект", изтъкна Буруджиева.

По нейни думи експертно правителство е възможно най-слабият вариант.

"България върви към политическа криза. Добрият начин да минем без нея е диалогът", обобщи тя.

Румен Радев "приключи морално" управлението на Борисов

Румен Радев "приключи морално" управлението на Борисов

Важно е час по-скоро да приключи и формално