"Тази сутрин се събудих приятно изненадан от новина по телевизия bTV, че имам девет апартамента в Слънчев бряг. След като гледах репортажа и аз, и съпругата ми вече се чудим колко апартамента имаме - пет ли са, четири ли са, девет ли са".

Това написа в страницата си във Фейсбук кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. Той обяснява, че сигналът срещу него е подаден от двама граждани от Стамболийски - единият осъден на втора инстанция на две години условно с четири години изпитателен срок, а другият, по думите му, не е плащал години наред данъци и даден на ЧСИ, който му отнема имота, а именно бившето Лятно кино. 

Кмет си купи 5 апартамента в Слънчев бряг и "спестил" 2,5 млн. лв. 

Кмет си купи 5 апартамента в Слънчев бряг и "спестил" 2,5 млн. лв. 

За един от продадените имоти е сезирана КПКОНПИ

Мараджиев ще съди и двамата за клевета. "Тези, които ме познават, знаят откъде съм тръгнал и какво съм постигнал през живота си. За тези, които знаят единствено, че съм кмет на Стамболийски, искам да кажа, че преди това от 1990 година се занимавам с бизнес и първият кредит, който изтеглих е от 1992 година на стойност 100 000 лева с лихва 58 процента", обяснява градоначалникът.

"Бизнесът ми не е от сега и всеки може да си направи сметка откога е и колко години не съм работил друга работа освен тази, с която се занимавах преди да стана кмет. Изградих една семейна фирма, една фабрика, която осигурява препитание на семейството ми вече толкова години, както и осигурява препитание на 50 души работници", изтъква Георги Мараджиев. 

Три от апартаментите в Слънчев бряг той е декларирал още от 2015. Четвъртият е нов и предстои тази година да бъде деклариран.

"Декларирал съм средствата, които съм имал, когато встъпих в длъжност. Виждат се в декларацията - 665 000 лева, а съпругата ми е разполагала с 45 000 лева. Откъде са тези пари: от дивиденти на фирмата от 2013 г., така че сумите, с които аз съм разполагал преди да стана кмет са пределно ясни и точни", пише кметът на Стамболийски.

Той е доволен, че ходи на работа с личния си автомобил. "Другото, което искам да кажа е: цитирани сме аз и съпругата ми, че сме продали имот за 2 200 000 лева. Да това става ясно от декларацията ми за 2016 година. Декларирам като кмет на община Стамболийски една сума от 1 250 000 лева и съпругата ми има 1 000 000 лева декларирани. 

Кметът на Стамболийски се оттегли от координацията на ГЕРБ в област Пловдив

Кметът на Стамболийски се оттегли от координацията на ГЕРБ в област Пловдив

Не иска да опетнява името на партията си докато го проверяват за имоти

Искам да попитам аз като кмет на община нямам право да продавам ли? Като кмет нямам право да си купя апартамент ли? Нямам право да живея нормален живот ли? Откъде са тези 1 250 000 лева - от продажбата на имот. Този имот е целият ми живот. Този имот е цялата фабрика и това не са 6 декара земя в землището на Цалапица, в декларацията точно и ясно е описано - това е парцел, офис и производствена база", обясни Мараджиев.

Зад медийните атаки срещу него той вижда политическа намеса. "Това ме навежда на мисълта, че има определени политически сили, които не могат да простят на мен като областен координатор на ПП ГЕРБ, че в Пловдив област съсипах една голяма политическа сила - БСП, която в момента има само три кмета. А ГЕРБ има 10. Това е причината за тези атаки, за тези репортажи, които целят да уронят достойнството ми. Те идват от една определена политическа партия", убеден е градоначалникът.

Мараджиев не се притеснява за доходите си и благодари на избирателите си. "За мен най-важният капитал са хората и когато изляза на улицата и видя безплатния транспорт и пълния безплатен детски център, новите асфалтирани улици - това което съм постигнал за четири години, за мен по-голяма радост от това няма", споделя още кметът на Стамболийски.