Когато една политическа сила не е способна да мобилизира собствения си капацитет, няма право да си измива ръцете с обществото и с тези, които се опитват да работят. С такава заявка спрямо опозицията се обърна от парламентарната трибуна в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Георг Георгиев.

В декларацията си ГЕРБ захапва опозицията по темата с искането на оставки и предсрочни парламентарни избори.

По думите на Георгиев в последните няколко седмици БСП и ДПС са се саморазобличили, че нехаят за проблемите на хората. "Проваляте се в едничката ниша, която ви е останала в политическото говорене - социалната", обърна се към лявата половина на парламентарната зала Георгиев.
Като пример той посочи незаинтересоваността на БСП по темите за 4-милиардния дълг за "Белене" или по темата за мините Бобов дол и загубата на 35 милиона.

Не опитвайте да решите изборите с фалшификации, остри БСП към ГЕРБ

Не опитвайте да решите изборите с фалшификации, остри БСП към ГЕРБ

ГЕРБ опитвали да налагат личния режим на Борисов

Според ГЕРБ в последните дни те са се отрекли и дистанцирали от собствения си кандидат за президент генерал Радев, с което са показали за пореден път "огромното политическо лицемерие, с което се отличава БСП".
"Дистанцирате се от Радев и реабилитирате Орешарски", заяви Георгиев, като по думите му целта на БСП е да реабилитира задкулисието и тройната коалиция.

От БСП били предложили подписването на декларация за прозрачност за изборите, но от ГЕРБ питат къде ще се подпише тази декларация - "Може би в Костинброд и дотам ще отидем с бели автобуси, или омбудсманът Мая Манолова ще стане гарант", иронизира от парламентарната трибуна Георг Георгиев.

Затова и по думите му, от опозицията нямат никакво право, морално и политическо, днес да плашат с избори, стачки и протести.

Незавидните резултати от последните десетилетия при управление на настоящата опозиция и намаляващото доверие в обществото, по думите на Георгиев посочват, че "тази партия трябва да се обърне към собствените си проблеми и да поеме отговорността, с която е натоварена.
"Отговорност на опозицията е не само да иска оставки и дестабилизира страната", разпали се Георг Георгиев и обясни, че една нормална опозиция, когато иска оставка, то в джоба й вече е състава на новия кабинет.

"Вие не знаете с какво да се явите пред обществото днес. Не сте политическа сила и партия в същностния смисъл на думата - а сте интересчии, които самоцелно се борят за власт", обърна се към опозицията Георг Георгиев.

Той предупреди обаче още, че именно борбата за власт е процесът, при който тя най-лесно се губи, а опозицията в момента е на пътя, по който не само губят и малкото доверие, което им е останало, но могат да загубят и собственото си достойнство.