Мнозинството в парламента реши да обновим военно-временните запаси на армията.

Не мина, разбира се, без спорове в пленарна зала.

Според БСП и Възраждане това решение би довело до изпразване на складовете на армията ни.

Според Николай Дренчев от "Възраждане" освен това самото обсъждане в пленарна зала е "копаене на дъното на парламентаризма". Това е решение да се даде всичко на Украйна, заподозря Дренчев.

От "Възраждане" искат конкретни данни на колко снаряда изтича срокът на годност. Формацията е категорично против предложението. Битката в момента е за congratulations -и, изтъкна Дренчев. Може да се окажем голи и боси дори с най-елементарен конфликт, се Дренчев.

Ангел Георгиев от "Възраждане" предложи България да подари на Украйна нашите евроатлантически джентълмени, които да се коалират с украинските си колеги.

Не сме против процеса на обновяване на боеприпасите, включи се и Атанас Зафиров от БСП. Левите са против обаче изпразването на складовете. Борислав Гуцанов излезе на трибуната, за са попита кой е продиктувал дневния ред.

Червените поискаха в залата да дойдат "министърът на войната", както и министърът на икономиката. Манол Пейков от ПП пък коментира, че имало хора, които с изтъркани коленца ходили при руския посланик Елеонора Митрофанова. България е Украйна в момента и Украйна е България, смята депутатът и обяви, че ние сме следващата мишена на Русия, ако Путин победи в Украйна.

Левите поискаха живо излъчване на дебата, но това не мина и се ядосаха. Въпреки поисканата почивка за пристигането на министрите Тодор Тагарев и Богдан Богданов, споровете и след това продължиха. Въпреки това мнозинството реши Министерски съвет да обнови военно-временните запаси на армията. 54 бяха "против".

Депутатите спорят да обновят ли резервите на въоръжените ни сили

Депутатите спорят да обновят ли резервите на въоръжените ни сили

Кой определя дневния ред на парламента, поспориха депутатите