Приключи успешно първият етап на проекта за създаването на виртуална библиотека за електронно обучение на служителите от държавната администрация.

През 2006 г. беше разработена „черупката" на виртуалната библиотека съобразно специфичните нужди и изисквания на министерството на държавната администрация (МДААР). Създадени бяха примерни уеб-базирани курсове по Windows, Word, Excel и PowerPoint, които вече са достъпни отвсякъде и по всяко време и могат да бъдат използвани за придобиване и повишаване на компютърните умения на служителите, съобщават от министерството.

Във виртуалната библиотека може да се влезе през сайта на Българския виртуален университетна адрес http://www.bvu-bg.eu/.

На втория етап на проекта се планира провеждане на семинари, както и създаване на уеб-базирани курсове по всичките дисциплини от учебните планове на утвърдените от МДААР специализации (модули), а именно Управление на администрацията, Организация на административната дейност и процеси и Европейска административна практика.

Това ще направи възможно преминаването към дистанционно обучение на служителите от държавната администрация, като по този начин се спестят много средства, а също и време.

Проектът е част от програмата на МДААР за изграждане на електронно правителство.