Корнелия Нинова съжали Симеон Дянков - неудовлетворена от измъкването му от въпроса й за имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Към момента проверката на приходите на вътрешния министър Цветан Цветанов не е приключила, бе лаконичният отговор на Дянков.

Тя предупреди финансовия министър, че не изпълнява указанията на премиера и че ще му дърпат ушите.

От предпоследната стенограма на МС е видно, че премиерът ви дава указания персонално на вас да ми отговаряте остро веднага, да ми давате цялата информация, да не се държите така страхливо, припомни тя на Дянков.

Нинова изрази недоумение защо Дянков не отговаря на въпроса й.

Три месеца НАП прави проверка на едно физическо лице. На третия ден шефът на НАП - Красимир Стефанов, излиза и казва, че няма проблем. Сега - след три месеца, няма резултат. Да не би пък да е възникнал някакъв проблеми и да се чудите три месеца как да го покриете", запита депутатът от Коалиция за България вицепремиера Дянков.

Тя предположи, че има нередности около фактите как е забогатял вътрешният министър и сега кабинетът се чуди как да излезе от ситуацията.

Според нея има съмнения за законността на придобиване на имотите на семейство Цветанови. Още повече, че имотното му състояние е нараснало с влизането му в политиката, според социалистката.

Тя посочи, че министърът е оправдал приходите си с консултантски услуги, но така и не е казал кои фирми е консултирал.

„А за вас направо ми е мъчно - да сте принуден пред парламента и обществото да търсите начин да измиете очите на основния си враг в правителството, с когото се борите кой, как, какво да вземе от контрабандата", каза Нинова на Дянков и добави: „Съжалявам ви.