"Премиерът Бойко Борисов е тактик, не стратег", заяви в студиото на Нова телевизия социологът Първан Симеонов.

„Каквото прави ГЕРБ, винаги е по пътя на най-малкото съпротивление. На миналите президентски избори Борисов взе най-рейтинговия си играч. Аз не съм забелязал до този момент Борисов да има сложен и добре структуриран план в няколко стъпки, той не е стратег, той е много добър и инстинктивен тактик”, каза Симеонов.

Очаквам Бойко Борисов да продължи да балансира. Той самият разказва за себе си като балансьор. Тази роля му се услажда и той ще продължи с нея”, коментира социологът Първан Симеонов.

Според Симеонов, по-малка е вероятността Бойко Борисов да е кандидатът за президент на ГЕРБ. "Той има доста личности, които може да използва", коментира той.

"От днешна гледна точка, ако в ДПС се очертават три фигури – на Делян Пеевски, Ахмед Доган и на Лютви Местан, като че ли от едната страна останаха първите две. Дали Бойко Борисов е избрал Делян Пеевски, или Бойко Борисов няма как да не избере Делян Пеевски, е почти реторичен въпрос. Май е второто. Не ми се струва, че ДПС и Бойко Борисов някога да са имали особено остър тон едни към други. Настоящата ситуация в ДПС дава доста добри шансове на формациите в патриотичната нища”, коментира още той.

„Едно е сигурно – 2016-а година ще бъде в пъти по-интересна от 2015-а година”, заключи Симеонов