Да бъде изслушан премиерът Станишев в парламента, заради кризисната ситуация след снеговалежа настояха депутати от опозицията.

Кризата не беше резултат на природно бедствие, тя беше предизвикана от дезорганизацията и некомпетентността на министрите от правителството на Станишев, заяви Иван Иванов от ДСБ.

По думите му, бездействието на фонд „Републиканска инфраструктура", ръководен от министрите на финансите, транспорта, регионалното развитие и благоустройството, е довел до блокирането на държавата, големи загуби и проблеми.

Иванов настоя Станишев да отговори в пленарна зала защо не е свикал заседание на правителството в кризисната ситуация, да съобщи какви мерки предприема и дали ще потърси отговорност от тримата министри, а също и от министъра на бедствието и авариите Емел Етем, която дори не е прекъснала отпуската си по време на кризата.

Борислав Ралчев от новата парламентарна група БНД също поиска също изслушване на премиера, което да е по планираните за подписване документи по време на посещението на руския президент Владимир Путин.

На 17 и 18 февруари е планирано да бъдат подписани над 6 документа, включително за АЕЦ Белене и споразумение за създаване на проектна компания за петролопровода Бургас-Александрополис, а липсва информация за основните параметри на преговорите и детайли на планираните за подписване документи, изтъкна Ралчев.

Искането на опозицията за изслушване на премира бяха отхвърлени от мнозинството.