В писмо лично адресирано до министъра на финансите Пламен Орешарски, но и предоставено до медиите, ГЕРБ настояват министърът да предприеме моментално мерки във връзка с конфликта на интереси, възникнал при избора на фирма-преброител на предстоящите избори.

ГЕРБ депозира вече жалба в ЦИКЕП относно нарушения в периода на предизборната кампания и наличие на конфликт на интереси в „Информационно обслужване" АД.

В жалбата се изразява безпокойство и възмущение, че лицето, регистрирало сайт, който препраща към манипулативна информация и клип на ПП „Нова зора", който съдържа неверни и клеветнически твърдения за г-н Бойко Борисов, е регистриран от Азер Меликов - председател на съвета на директорите на „Информационно обслужване" АД.

ЦИКЕП избра именно това дружество за извършване на компютърната обработка на данните от гласуването на изборите и издаване на бюлетин за резултатите от гласуването.

"Това лице, в качеството му на председател на съвета на директорите на „Информационно обслужване" АД, се намира в пряка йерархия и субординация с всички служители на дружеството, избрано за „преброител" на изборите.

Очевидно е, че същият, заемайки този пост, е в пълната възможност да влияе на подчинените си при извършване на техните служебни задължения по обективното и точно обработване на резултатите от гласуването.

Не по-малко смущаващ е фактът, че същият Азер Меликов е и съветник на Сергей Станишев, а неговата партия също участва в изборите.

Гореизложените факти ни дават пълното основание да смятаме, че е възможно да бъдат извършени опити за манипулиране на изборния резултат в полза на ПП БСП.

Във връзка с обоснованото ни предположение за възможно опорочаване на изборите за Европейски парламент и при очевидния конфликт на интереси, настояваме Министерство на финансите и лично Вие министър Орешарски, като принципал, да предприемете всички необходими действия за незабавното отстраняване на лицето Азер Меликов от съвета на директорите на дружеството, както и въобще от неговото ръководство.

Също така настояваме да излезете с официално становище по предоставените от нас факти и обстоятелства.