Националистите от „Атака" се събраха на протест пред парламента.

От партията обявиха, че протестът им е мирен. Въпреки намерението за мирен митинг обаче, лидерът на националистите се закани симпатизантите му да протестират така, както се осъществяват ежедневните протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

По-късно атакистите блокираха за кратко движението по Орлов мост.

„Ще хвърляме каквото намерим - камъни, домати, яйца по офисите на платените телевизии - БНТ, bTV, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави и полицията позволява хулигански прояви", посочи лидерът на националистите Волен Сидеров.

„Хората искат работа и по-ниски сметки", заяви лидерът на националистите.

„Няма да допуснем да станем пленници на няколкостотин платени провокатори. Нито Орлов мост, нито пл. „Народно събрание" е бащиния на някого и няма да допуснем повече Орлов мост да бъде оскверняван от група алкохолици", заяви Волен Сидеров по повод протестите.

Тези свои изказвания той направи чрез мегафон на кръстовището на Орлов мост, качен на платформа. След това лидерът на „Атака" поведе шествието по бул. „Цар Освободител" в посока БНТ. той определи националната телевизия като поръчкова телевизия на Пашата и на Борисов, която манипулира и лъже хората. Сидеров обясни, че тръгват натам, за да я замерят с яйца, корнишони, домати и каквото имат.

Малко преди 15.00 часа лидерът на "Атака" влезе в сградата на телевизията, заедно с няколко депутати от партията, за да преговаря с генералния директор на БНТ Вяра Анкова.

Неколкократно Сидеров призова директора на БНТ Вяра Анкова да слезе и да отговори на въпросите му. „Г-жо Анкова, чакаме ви да излезете да отговорите на нашите  въпроси. Защо лъжете? Ще слезете ли или ние да влезем?", закани се той.

След това националистът все пак успя да влезе на среща с шефката на БНТ.

Журналистите от телевизията на Атака „Алфа" обаче също поискаха да присъстват на разговора. Охраната на националната медия се опита да им обясни, че няма как да влязат вътре, защото право на това имат само народни представители от партията.

Създадената ситуация наложи намесата на члена на УС на БНТ Бойко Станкушев, който помоли репортерите да напуснат медията.

В крайна сметка, след като журналистите от Алфа бяха убедени, че на срещата между лидера на Атака и Вяра Анкова не присъстват други медии, освен представители на БНТ, те излязоха пред сградата на телевизията, за да изчакат Сидеров.

Близо час продължи срещата между Волен Сидеров и ръководството на Националната телевизия, след която лидерът на Атака говори пространно пред събралите се журналисти пред сградата на БНТ.

Националистът беше категоричен, че БНТ отразява тенденциозно протестите в София и пропуска да съобщи за многото по думите му вандали, наркомани, пияни и агресивни, които се търкалят вечер в София и най-вече из Орлов мост.

Вместо това, цялата тази агресия се представя с умиление, изтъкна Сидеров

Всичко това, което се нарича граждански протест, е злоба и агресия, отсече той, допълвайки, че истинското лице на протеста не се показва от медиите. В този момент лидерът на Атака показа снимка на участник в протеста, който по-рано днес е заплашил да „му отреже гърлото".

Затова днес отидохме на Орлов мост, за да покажем, че то не е бащиния на шепа алкохолизирани вандали, категоричен бе той.

Такива типове призовават към смърт, агресия и насилие, подчерта той, упреквайки МВР, че няма нито един арестуван от началото на протестите срещу правителството и от вандалите, буйстващи пред централата на Атака.

Зад тях, според Сидеров, стоят Бойко Борисов, Цветан Цветанов, които се страхуват извършените от тях престъпления да не излезат наяве.

Той беше категоричен, че на настоящото правителство трябва да се даде шанс да работи и да приеме плануваните мерки. Избори сега, в момента веднага, обслужват интересите на ГЕРБ, на золумите, които искат да прикрие, продължи той.

Сидеров отправи тежки критики и към президента Росен Плевнелиев, който по думите му също се страхува от това далаверите му да не бъдат разкрити, най-вече сделките му за магистралите, които са били гордостта на кабинета „Борисов".

Ще загубите моминската си свежест, ако проявявате агресия и злоба. Това Сидеров предупреди репортерка на БНТ 2, която го попита защо през нощта, когато станаха конфликтите с протестиращите пред централата на Атака, симпатизанти на партията са хвърляли бутилки.

Сидеров бе категоричен, че това не е вярно и настойчиво попита защо журналистката лъже и задава провокативни въпроси.

След едночасовата си среща с шефовете на БНТ и дългия брифинг пред входа на телевизията националистът заедно с депутатите и симпатизантите си пое по столичните улици към централата на партията.

Попитан какви действия ще предприеме, той коментира, че тъй като няма кметство и правила в София, Атака ще правят това, което решат.