Областният председател на СДС в Бургас Владимир Павлов е подал оставка след призив на сините на снощното събрание.

В присъствието на лидера на СДС Мартин Димитров - без да посочват имена, членовете на синята партия са призовали човека, който фабрикува компромати в публичното пространство срещу представители на организацията да напусне залата.

Изненадващо Владимир Павлов станал и обявил, че се чувства засегнат от ставащото и е подал оставка от председателското място в областния съвет.

Той пожелал успех на Димитров, заявявайки, че оттук-нататък няма да каже нито една дума срещу СДС, съобщават от пресцентъра на СДС Бургас.

Според участващите във форума членове на СДС случващото се е част от битката за лидерското място в партията преди вътрешните избори и противоборството на идеи.

Различните гледни точки са нормални за една демократична организация, както е нормално и подаването на оставки, коментираха участници в срещата.

Припомняме, Областният съвет на СДС в Бургас номинира за лидерския пост в СДС сегашния председател Мартин Димитров, а за член на НИС подкрепи номинацията на общинския съвет на СДС в Бургас - Вълчо Чолаков.