Истина е оставката на ген.-майор Румен Радев. Това потвърди пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната комисия по отбрана и депутат от АБВ ген. Михо Михов. Той разказа, че лично се е обадил на ген. Радев и го е попитал дали е вярно неговото оттегляне, като причината за този разговор е фактът, че ген. Радев е бил първи курсант на ген. Михов назад в годините.

„Радвах се за неговата кариера и знам, че той е отличен пилот, интелектуално, командирски е много добре сложен", посочи ген. Михов. В разчитането на оставката на ген. Радев той видя не спонтанно или пък взето емоционално решение, а градирало и деградирало по проблемите на авиацията.

„Загрижен за своите пилоти, за своите техници, ген. Радев е страдал", разтълкува още шефът на парламентарната комисия по отбрана.

„Не бих могъл да кажа нещо повече, освен като по-възрастен да кажа: Да, това е мъжко поведение", коментира още ген. Михо Михов.

Той отбеляза обаче, че случилото се не означава, че ген. Радев ще абдикира от поста си. „Убеден съм в неговия стоицизъм и отговорност", отбеляза АБВ депутатът. Според него оставката на ген. Радев е много сериозен сигнал за това, което представлява днес нашата авиация и политиката в този сектор, водена от няколко правителства. По отношение на това кое е капката, преляла чашата на търпение на шефа на ВВС, ген. Михов предположи, че това са предложените промени за това и чужди страни да охраняват въздушното ни пространство.