Целият борд на директорите на държавното дружество "Напоителни системи" е освободен от длъжност. Това съобщи по-рано днес министърът на земеделието Иван Иванов пред членовете на парламентарната Комисия по земеделие, цитиран от БНР.

От цялото досегашно ръководство остава само изпълнителният директор и то под условие за бързо нормализиране на финансовото състояние на дружеството.

Земеделският министър е възложил одит на Напоителни системи

Земеделският министър е възложил одит на Напоителни системи

Пълна прозрачност в работата на МЗХ обеща пред депутатите земеделският министър Иван Иванов

Припомняме, че също така Иванов е възложил вътрешен одит на Напоителни системи. Очакваме окончателните доклади, подчерта министърът на земеделието пред депутатите от ресорната комисия в парламента. Освен това има и подаден сигнал в ДАНС срещу дружеството, като Иванов е готов да подаде още един. Според него ръководството на дружеството не се справя с работата си.

Проверява се работата на директорите на горските стопанства.

Пълна прозрачност в работата на МЗХ обеща пред депутатите земеделският министър.

Също днес се проведе протест на служители от "Напоителни системи" с искане за по-високи заплати, съобщи БНТ.

Те настояват за увеличаване на работните заплати с 10% до 1500 лв.

"Това е увеличението на работните заплати до 1500 с 10%, увеличението на парите за храна от 5 на 7 лв., в момента отказват да разговарят с нас по тези точки, според тях няма нужда от увеличение за заплатите", каза Павел Черийзки от синдикат "Земеделие".

Служители на "Напоителни системи" протестират за по-високи заплати

Служители на "Напоителни системи" протестират за по-високи заплати

Предупреждават, че дигите са в плачевно състояние

"В момента дигите са в плачевно състояние, подкопани, износени и ремонтирани, които бяха в последно време, отнесени тотално, от 8 броя диги ремонтирани, 5 са тотално компрометирани", заяви Красимир Бойчев от Напоителни системи "Гоце Делчев".