Земеделският министър Иван Иванов е възложил вътрешен одит на Напоителни системи. Очакваме окончателните доклади, подчерта министърът на земеделието пред депутатите от ресорната комисия в парламента. Освен това има и подаден сигнал в ДАНС срещу дружеството, като Иванов е готов да подаде още един. Според него ръководството на дружеството не се справя с работата си.

Проверява се работата на директорите на горските стопанства.

Пълна прозрачност в работата на МЗХ обеща пред депутатите земеделският министър Иван Иванов. Ведомството вече е започнало срещи с браншовете. За земеделските производители от следващата седмица ще започне работа виртуална приемна.

До края на февруари или началото на март трябва да е готов стратегическия план за развитие и да бъде внесен в ЕК за одобрение. Другата седмица ще се обсъди дали ще има промяна в конкретни мерки. Иванов дори е готов да направи презентация пред депутатите и да отговори на всичките им въпроси.

Сега ведомството е ангажирано с бюджета, който трябва да бъде приет. Може и да се промени устройственият правилник на , стана ясно от думите на министър Иванов.

Амбицията му е проектите да се подават 100% по електронен път. Проблем е обаче, че не всички стопани искат да кандидатстват електронно.

Външен изпълнител анализира работата на Земеделското ведомство

Външен изпълнител анализира работата на Земеделското ведомство

Другата седмица министърът се среща с търговските вериги