"Демократична България" настоява за оставката на земеделският министър Десислава Танева заради откровена защита на измами с европейски средства.

Това заявяват те в своя позиция до медиите.

Те поясняват, че по време на заседание на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, земеделският министър е заявила следното:

"Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат - значи не трябва да получавате тази помощ!"

По думите на "Демократична България" Танева арогантно предупреждавала хората от сектора да си мълчат за проблемите в програмата "Обвързана подкрепа", за да не спрат европейските пари. Според тях фразата "да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред", е достойно мото за управляващите.

Злоупотребите с еврофондове съдействат за обогатяването на единици, близки до властта, унищожават конкуренцията в цели отрасли и водят до бедност, социално неравенство и образуване на монополи, категорични са от "Демократична България".