Партия ГЕРБ не е разпъвала политически чадър над никого в Плевен, обяви пред БиТиВи общинският съветник от формацията Даниела Гонкова в коментар на акцията на ДАНС и прокуратурата в общината във вторник. Тя не пожела да коментира информацията за задържането на зам.-кмета Алексей Зелов с аргумента, че „текат следствени действия". Вчера от общината опровергаха това съобщение, като подчертаха, че зам.-кметът не е задържан, а оказва пълно съдействие на органите на реда.

Припомняме, вчера се появиха информации, че зам.-кметът на Плевен Алексей Зелов е арестуван при спецакция на ДАНС в града. Зелов бил хванат с 4000 лева подкуп при внезапна проверка служители на ДАНС в сградата на общината. От ГЕРБ снощи отрекоха Зелов да е арестуван.

Гонкова изтъкна, че Зелов не е член на ГЕРБ, а е поканен от кмета проф. Димитър Стойков, издигнат от ГЕРБ, като финансово-икономически експерт. Бил е главен счетоводител на университетската болница, след което е поканен за зам.-кмет, обясни общинската съветничка. Тя беше пестелива в думите си, като обясни, че разполага само с неофициална информация, която „няма право да коментира", докато властите не съобщят официални данни.

По думите й вчера денят е бил съвсем нормален, а общината днес е отворена и няма никакъв проблем с достъпа.

Според разпространена в медиите информация Зелов е задържан с подкуп от 4000 лв. от изнудване на местни бизнесмени. Парите са били белязани. „Няма как да коментирам - не съм присъствала нито на акцията на ДАНС, нито имам представа дали става дума за откуп", обясни лаконично Даниела Гонкова и допълни, че няма информация дали зам.-кметът е в ареста.

По думите на общинския съветник, община Плевен в момента работи по два големи проекта - ремонт на централния площад за 5 млн. лв. и очаквана на 15 май доставка на 15 нови тролея.